Holy Moly z browaru Brewery Hills, uwarzone kontraktowo w Browarze
Błonie, to West Coast IPA chmielone amerykańskimi odmianami: Centennial, Ella, Mosaic oraz Topaz. Piwo górnej
fermentacji, niefiltrowane i pasteryzowane,
o
zawartości alkoholu na poziomie 6,6% obj. i ekstrakcie 16° Plato. W składzie: woda, słód jęczmienny, płatki ryżowe, chmiel, drożdże. Na ratebeer 55/42 overall/style. Warka z datą do 13/02/2021.
Puszka
500ml, etykieta naklejona na połowie srebrnej puszki,
niepełne dane o składzie i parametrach zawartości. Piana bardzo obfita, drobna i trwała, barwa słomkowo-złota, zamglona. W
zapachu delikatny cytrus, kwiaty, trawa cytrynowa i słód pilzneński jak w pilsie. W smaku półwytrawne, cytrusowo kwiatowe, bardzo lekkie, zwiewne, ze średnią, ziołowo grejpfrutową goryczką, średnim drobnym wysyceniem i biszkoptowym posmakiem.
Zaskakująco ciekawe i mega pijalne WCIPA, bardzo kojarzące mi się z najlepszymi warkami Warmińskich Rewolucji z Kormorana... Trochę brakuje intensywności w aromacie - za to minus.
Cena: 9,12zł
Cena: 9,12zł
7,5+/10pkt
Browar:
www.breweryhills.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz