Proof Of Hops to DDH Hazy DIPA podwójnie chmielone australijskimi odmianami Enigma i Galaxy oraz nowozelandzkim Nelson Sauvin, uwarzone w browarze Nepomucen kooperacyjnie z browarem Maltgarden. Parametry: zawartość alkoholu na poziomie 7,9% obj., ekstrakt 18° BLG i goryczka 1 na 6. W składzie: woda, słód jęczmienny, pszeniczny, płatki pszenne, płatki owsiane, chmiel, płynne drożdże górnej fermentacji WLP029 German/Kolsch Ale. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane, na ratebeer 90/34 overall/style. Warka do 10/10/2020.
Butelka
500ml, firmowy kapsel, pełne info o składzie i parametrach na fioletowej etykiecie. Piana
obfita, trwała, barwa żółto-złota, lekko mętna. W
zapachu średnio intensywne cytrusy, trawa cytrynowa i dojrzały agrest. W smaku wytrawne, cytrynowe, grejpfrutowe, z posmakiem gruszki i wysoką, długą, albedową goryczką. Średnie wysycenie, nie za dużo ciała.
Poziom goryczki i wysokie odfermentowanie raczej kojarzą się z West Coast IPA a nie Hazy, ewidentnie brakuje mi tu więcej pełni, treści, mięsistości...
Cena: 15,00zł
7/10 pkt
Browar:
www.browar-nepomucen.pl
www.facebook.com/browarnepomucen
www.facebook.com/BrowarMaltgarden
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz