Wstępniak.

Zacząłem swój blog 17go października 2014r., cel - oddzielić dobre od złego, ocenić na bieżąco obiektywnie i (bardziej)subiektywnie to co wypiłem, dorobić się własnej bazy piwnej, do której można zawsze wrócić i przypomnieć sobie, co konkretne piwo sobą reprezentuje. Ostatni tydzień to 1 piwo każdego dnia (maraton jak dla mnie, bo zazwyczaj piwo - najczęściej pszeniczniaki (szczytem był Paulaner czy Primator) i wytwory Browaru Fortuna dostępne w marketach - pijałem tylko w weekendy), poprzedzone długim studiowaniem zapachu, smaku i prezencji samego trunku. Zamiast jednak wrócić do najlepszego, mam już całą listę nowych piw do spróbowania, listę klasyków z gatunku "must-have" a niemal każdego dnia odkrywam nowe perełki do zdobycia. Nawet siebie nie podejrzewałem, że można za małe piwo dać 30-50zł i jeszcze być z tego dumnym, a po wypiciu usatysfakcjonowanym!

niedziela, 7 kwietnia 2019

Deer Bear - Candy Shop - Marshmallow Salted Caramel

Candy Shop - Marshmallow Salted Caramel, uwarzony przez Deer Bear w Browarze Sady, to Imperial Stout "z urzekającym aromatem karmelu i pianek marshmallow z dodatkiem soli". W składzie: woda, słód jęczmienny, chmiel, naturalne aromaty, sól, drożdże górnej fermentacji. Piwo zawiera 10% obj. alkoholu, ekstrakt 24 BLG, goryczkę 2 na 5, jest niefiltrowane, pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 90 punkty ogółem i 40 w stylu. Warka do 15/12/2020.


Butelka 330ml, niepełne dane o składzie i parametrach zawartości, firmowy kapsel. Piana obfita, ale szybko opada do firanki. Barwa czarna, nieprzejrzysta. W aromacie faktycznie słodkie pianki marshmallow, karmel, lody czekoladowe... W smaku umiarkowanie słodkie, z wyraźnym słonym karmelem, piankami i z posmakiem olejków do ciasta na akceptowalnym, lekko piekącym poziomie. Niska, palona goryczka, niskie wysycenie, dość rzadkie. Alko ok.


Nieźle, mile świetlne od przesadzonego Nutcrackera, chociaż do Omnipollo wciąż brakuje...

Cena: 13,29zł

7+/10pkt








Zakupione w sklepie ebrowarium.pl

Browar:
deerbear.pl



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz