Candy
Shop - Nut Cake,
uwarzony przez Deer Bear w Browarze Sady, to Imperial Stout "z
urzekającym, słodkim aromatem w stylu orzechów, wanilii, kokosa, mlecznej czekolady".
W składzie: woda, słód jęczmienny,
chmiel, naturalne aromaty, drożdże górnej
fermentacji. Piwo zawiera 10% obj. alkoholu, ekstrakt 24 BLG, goryczkę 2 na 5, jest
niefiltrowane,
pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 97 punkty ogółem i 73 w stylu. Warka do 15/12/2020.
Butelka
330ml, niepełne
dane o składzie i parametrach zawartości, firmowy kapsel. Piana obfita,
ale niezbyt trwała. Barwa czarna, nieprzejrzysta. W zapachu faktycznie kokos, orzechy, bounty... W smaku deserowe, umiarkowanie słodkie, kokosowo czekoladowo kawowe, lekko szczypiące od aromatów, ze średnią, paloną goryczką. W odbiorze rzadkie, ze średnim, grubym wysyceniem i rozgrzewającym finiszem.
Niby fajniejsza paleta niż w Marshmallow, ale bardziej inwazyjne w odbiorze aromaty, za wysokie CO2 i alko psują radość degustacji.
Cena: 19,96zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz