LAB 18 z browaru Pracownia Piwa, to Bourbon BA Coffee & Orange Zest & Cocoa Nibs Imperial Milk Stout, wydany w niedużej ilości specjalnie na
OMBF. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, o ekstrakcie początkowym na
poziomie 25% wag., alkoholu 9% obj., leżakowane w beczce po bourbonie. W składzie mamy tu: wodę, słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, laktozę, kakao, kawę, skórkę pomarańczy, chmiel, drożdże górnej fermentacji. Na ratebeer 97/73 overall/style. Warka do 27/02/2018.
Butelka
330ml, biała etykieta
z czarnym tekstem, niepełne
dane o składzie i parametrach, firmowy kapsel. Nieduża, drobna
piana, ciemno brązowe, nieprzejrzyste. Aromat zdominowany kawą, w tle majaczy czekolada, kandyzowana skórka pomarańczy i wanilia. W smaku dość słodkie, jest kakao, jest kawa, jest keks, za to niewiele beczki, lekka palona goryczka i whisky na finiszu. Nisko wysycone, oleiste, pełne, wyklejające.
Zdecydowanie mało beczki, mało efektów barrel agingu. To raczej delikatnie zmodyfikowana wersja zbyt przyprawowej podstawy, czyli Mr. Hard’s Rocks Sweet Dreams.
Cena: 25,00zł
7,5+/10 pkt
Cena: 25,00zł
7,5+/10 pkt
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz