LAB 21 z browaru Pracownia Piwa, to Cognac BA brett blend (merlot & muskat BA) Imperial Saison, wydany w limitowanej ilości przy okazji
OMBF. Jest to więc blend imperialnego saisona, leżakowanego w beczce po muskacie, z
imperialnym saisonem leżakowanym w beczce po merlocie, dodatkowo
leżakowany w beczce po koniaku z dodatkiem dzikich drożdży
brettanomyces. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, o ekstrakcie początkowym na
poziomie 25% wag., alkoholu 11,5% obj. W składzie mamy tu: wodę, słód pszeniczny, jęczmienny, chmiel, drożdże górnej fermentacji. Na ratebeer 88/82 overall/style. Warka do 27/08/2018.
Butelka
330ml, biała, minimalistyczna etykieta
zawierająca niepełne
dane o składzie i parametrach, firmowy kapsel. Piany brak, barwa ciemno złota, klarowna. W aromacie nuty słodkiego białego wina, winogron, rodzynek, kandyzowanych owoców i drewna. W smaku podobnie, delikatne, winno likierowe, winogronowe, z koniakowym finiszem i średnią, migdałowo alkoholową goryczką. Niskie wysycenie, nieco wyklejające, z muśnięciem skóry w trzecim planie.
Cena: 28,00zł
8-/10 pkt
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz