Push & Pull Bourbon Barrel Aged z
holenderskiego Brouwerij de Molen, to BA Tiramisu Stout-ish - RIS z dodatkiem aromatów o zapachu i smaku ciasta tiramisu, leżakowany w dębowych beczkach po bourbonie. Ekstrakt na poziomie 25,5° Plato, alkohol 10,5% obj.,
goryczka 55 IBU. W składzie woda, słody: pilzneński, crystal, karmelowy,
czekoladowy, na goryczkę amerykański chmiel Cascade i Apollo, na aromat czeski Saaz, aromaty (migdałowy, czekoladowy, kawowy, waniliowy), drożdże górnej fermentacji. Trunek niepasteryzowany i refermentowany w butelkach, z datę
przydatności do 15/05/2042 (25 lat). Na ratebeer ocenione na 99 punktów ogółem i 89 w stylu.
Butelka
330ml, biała etykieta z pełnym info o parametrach i składnikach, kapsel oblany czarnym gumowym lakiem. Piana nieduża, szybko opada do firanki. Barwa czarna z brązowymi refleksami. W aromacie wanilia i nieco sztuczne aromaty, głównie migdałowy, do tego ciasto, czekolada, kawa... Smak słodki, lepki, jest obiecane tiramisu, jest czekolada, wanilia, syntetyczny migdał jak w olejku do makowca, w kontrze dość wysoka, kawowo popiołowa goryczka. Nisko wysycone, gładkie, pełne, wyklejające, rozgrzewające od alko.
Niestety do Noa Pecan czy KBS sporo brakuje, zbyt intensywne te aromaty, może nie poziom Nutcrackera, ale jednak przegięte.
Cena: 30,50zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz