Cocoa Cacao, uwarzone przez
szwedzki Dugges Bryggeri w kooperacji z amerykańskim Stillwater
Artisanal, to Imperial Chocolate Stout, czyli RIS z dodatkiem kakao, wanilii oraz kokosa. Piwo zawiera 11,5% obj. alkoholu, w składzie poza ww dodatkami także: woda, słód jęczmienny, żytni, płatki owsiane, chmiel, drożdże górnej fermentacji.
Na ratebeer ocenione na 99 punktów
ogółem i 78 w stylu.
Butelka
330ml, brązowa etykieta, czarny kapsel,
niepełne dane o parametrach i składzie trunku. Pianka nieduża,
sycząca, błyskawicznie znika jak na coli. Barwa czarna, nieprzejrzysta. W aromacie cukierki kukułki, kakao, lody czekoladowe, rodzynki w rumie, olejek waniliowy. W smaku słodkie, czekoladowe, karmelowe, skojarzenia z polewą czekoladową, aromatem do ciasta, cukierkami werthers original, espresso. W kontrze solidna, palono kawowa goryczka i przyjemne alkoholowe rozgrzewanie. Niskie wysycenie, dość gęste, pełne i treściwe w odbiorze, lepi usta.
Kolejna po Tropic Thunder i Tropic Sunrise kooperacja szwedzko amerykańska i kolejne świetne piwo. Tym razem ciemne i mocne piwo w stylu Omnipollo Lorelei czy Noa Pecan Mud Cake...
Cena: 34,90zł
Zakupione w Warszawie w sklepie specjalistycznym
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz