Kiokio z Trzech
Kumpli - Browar Lotny, uwarzony
kontraktowo w Browarze Zapanbrat, to New Zealand Wheat, czyli American Wheat chmielone nowozelandzkimi odmianami Rakau, Wai-iti, Nelson Sauvin i Motueka. Jest to jasne, lekkie, niefiltrowane i
pasteryzowane piwo górnej fermentacji o ekstrakcie
początkowym na poziomie 10,5% wag.,
alkoholu 4,1% obj. i goryczce 20 IBU. W składzie: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże. Na ratebeer 90/100 overall/style, na untappd 3,59. Warka z datą do 19/11/2020.
Butelka
500ml, srebrny kapsel, niepełne info o składzie i parametrach
na
zielonej etykiecie. Piana nieduża, barwa słomkowa, zamglona. Aromat przyjemny, ale "nie bucha" - głównie białe winogrono, grejpfrut, ananas... W smaku wytrawne, melonowe, delikatnie cytrynowe, ze średnią, albedową goryczką. Średnie wysycenie, lekko szorstkie, wodniste w odbiorze.
Piwo całkiem pijalne, dość sesyjne, aczkolwiek chyba zbyt wytrawne, mało intensywne w porównaniu choćby do podobnego przecież profilowo PiA...
7/10 pkt
Zakupione w sklepie ebrowarium.pl
Browar:
www.trzechkumpli.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz