ART+35 Tiki Sour IPA Pink Guava Calamansi uwarzone we
wrocławskim Browarze Stu Mostów w kooperacji z angielskim Galway Bay Brewery, to Pastry Sour Ale z dodatkiem przecierów z Calamansi i różowej guawy, leżakowane z wanilią i nawiązujące do tropikalnego drinka Tiki Sour. Parametry: ekstrakt początkowy na poziomie 18%
wag., alkohol 6,2% obj. i goryczka 30 IBU. W składzie: woda, słód pilzneński, pszeniczny, płatki owsiane, laktoza, przecier z calamansi, przecier z guawy różowej, laski wanilii, amerykański chmiel Chinook, Citra, El Dorado oraz Simcoe (hop rate 10g/l), drożdże
górnej fermentacji Nottingham, bakterie kwasu mlekowego.
Piwo
niefiltrowane i pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 97 punkty ogółem i 97 w stylu, na untappd 4,08. Warka do 15/04/2021.
Taki kwaskowo-laktozowy soczek, znika ze szkła w tempie ekspresowym, ale do piwa, tym bardziej do IPA mu daleko.
Cena: 11,39zł
7,5+/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
www.galwaybaybrewery.com
Czarna puszka 440ml, różowa etykieta, niepełny skład i
parametry
trunku. Piana średnio oczkowa, pozostaje w formie chmurki. Barwa żółta, mętna. W zapachu intensywne calamansi, mandarynki, w tle wanilia, jogurt, tropiki. W smaku kwaskowe, lekko słodkie, lekko cierpkie, znów calamansi na pierwszym planie, milkszejkowy finisz, gujawa ginie niestety. Średnie wysycenie, goryczki brak.
Taki kwaskowo-laktozowy soczek, znika ze szkła w tempie ekspresowym, ale do piwa, tym bardziej do IPA mu daleko.
Cena: 11,39zł
7,5+/10 pkt
100mostow.pl
www.galwaybaybrewery.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz