Escape Pod Cherry Edition z angielskiego Pressure Drop Brewing, to Cherry, Chocolate, Coconut, Vanilla Stout, czyli Imperial Milk Stout z dodatkiem wiśni, kokosa, ziaren kakaowca i wanilii. Piwo
o
zawartości alkoholu na poziomie 10% obj., w składzie, poza ww dodatkami:
woda, słód
jęczmienny, owies, pszenica, laktoza, chmiel, drożdże. Na ratebeer niewiele ocen. Warka zapuszkowana w dniu 14/01/2020 (12to miesięczny termin).
Puszka
o pojemności 440ml, skąpe
informacje o składzie i parametrach na naklejonej etykiecie. Piana
obfita, ale nietrwała. Barwa czarna z brązowym refleksem.
W aromacie fajny kokos z wanilią, wiśnie w czekoladzie w tle. W smaku z jednej strony lekko kwaskowe, wiśniowe, z drugiej półsłodkie, czekoladowe, kawowe, z nutą kokosa. Goryczka średnia, popiołowa, lekkie umami na finiszu. Niskie do średniego wysycenie, półpełne, nieco rozgrzewające.
Pachnie lepiej niż smakuje - za mało kokosa, za dużo kwaskowatej wiśni, za wodniste body jak na imperiala...
Cena: 34,40zł
7,5/10pkt
Browar:
pressuredropbrewing.co.uk
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz