Imperial Stout Barrel Agedd z Browaru Sady, to oczywiście RIS leżakowany w beczkach po burbonie. Zawartość
alkoholu na poziomie 10,5% obj., ekstrakt 25° Plato, w składzie: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, słód żytni, płatki owsiane, płatki pszenne, palony jęczmień, chmiel, drożdże. Na ratebeer niewiele ocen, warka z datą do 05/11/2021.
Butelka
330ml, ciemna etykieta z niepełnymi informacjami o składzie i
parametrach trunku, czarny kapsel. Piana niska, sycząca, od razu znika. Barwa ciemno brązowa, prawie czarna, klarowna. W
zapachu na pierwszym planie nuty kokosa z beczki po burbonie, w tle trochę starego drewna, karmelu, odrobina ziół i suszu. W smaku umiarkowanie słodkie, trochę melasy, trochę czekolady, trochę rodzynek, jest wyraźna wanilina, lekka drewniana tytaniczność na finiszu. Goryczka nieduża, wyraźnie tytoniowa, minimalna kwaskowatość winnoowocowa w posmaku. Niskie wysycenie, alko ułożone, dość rzadkie w odbiorze.
7,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz