New England Triple IPA to Triple Dry Hopped DIPA chmielone na aromat amerykańskimi odmianami El Dorado, Citra i Mosaic, uwarzone we
wrocławskim browarze restauracyjnym Browar Stu Mostów i wydane w serii
"Salamander". Trunek zawiera
ekstrakt początkowy na poziomie 24%
wag., alkohol 10,8% obj. i goryczkę 60 IBU. W składzie: woda, słód
pilzneński, słód pszeniczny, słód owsiany, płatki owsiane, płatki pszenne, glukoza, amerykański
chmiel Chinook, Mosaic, El Dorado i Citra, drożdże górnej fermentacji Burlington Ale. Piwo
niefiltrowane i pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 90 punktów ogółem i 32 w stylu, na untappd 3,86. Warka do 08/01/2021.
Cena: 13,96zł
6,5/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
Butelka
330ml, firmowy kapsel, żółta etykieta z niepełnym składem i
dokładnie określonymi parametrami trunku. Piana obfita, dość trwała, barwa złota, zamglona. W zapachu cytrusy, trochę ananasa, pestek winogron, nafty. W smaku półsłodkie, oleiste, albedowe, dominuje pomelo, grejpfrut, żywica, dość wysoka, nieco tępa, alkoholowa goryczka. Wysycenie niskie do średniego, lekko piekący finisz.
6,5/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz