Kiwibonga z browaru Moczybroda, uwarzone kontraktowo w Browarze
Sady, to Kiwi Sour Ale z dodatkiem laktozy i owoców kiwi.
Parametry: alkohol 3,5% obj. ekstrakt 10% wag., goryczka na
poziomie 1 na 5, w składzie: woda, słód pilzneński, słód pszeniczny,
niemiecki chmiel Magnum, drożdże US-05, laktoza, kiwi.
Trunek
niefiltrowany,
pasteryzowany, na ratebeer oceniony na 75 punktów ogółem i 39 w stylu. Warka do 02/08/2020.
Butelka
500ml, malowana etykieta, pełne
dane o składzie i parametrach zawartości, czarny kapsel. Piana obfita, ale mydlana i nietrwała. Barwa brudno-słomkowa, mocno mętna. W
zapachu przejrzałe kiwi i jogurt naturalny. W smaku kwaskowe, wyraźne kiwi, trochę ogórka kiszonego, lekka laktozowa słodycz, delikatna cierpkość. Wysycenie niskie, dość pełne, kisielowate wręcz w odbiorze.
Cena: 6,99zł
6,5+/10pkt (wersja z kranu - 7,5pkt)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz