GingerGueuze z belgijskiego Brouwerij
Lindemans, to Gueuze, czyli blend 12to miesięcznego z 2-3 letnim lambikiem, fermentowany dzikimi drożdżami w dębowych
beczkach (tzw. foudres) z dodatkiem imbiru i refermentowany w butelkach. Skład: woda, słód
jęczmienny, pszenica, chmiel, korzeń imbiru, dzikie drożdże. Zawartość alkoholu na poziomie 6% obj., na ratebeer 96 punktów ogółem i 41 w stylu. Zabutelkowane w czerwcu 2017.
Zielona,
malowana butelka
750ml, żółta opaska
na szyjce, żółty kapsel, korek. Słonecznie złote, zamglone, z bardzo obfitą, syczącą pianą. W zapachu wyraźny, dominujący imbir, nuty skóry, cytryny, gruszki i dojrzałych winogron w tle. Ciekawie. W smaku dość kwaśne, limonkowe, cierpkie, oczywiście imbirowe, lekka derka i siano oraz delikatna słodycz owocowa i pikantność na finiszu. Wysokie wysycenie, zwiewne, lekkie w odbiorze.
Zakupione w sklepie ebrowarium.pl
Browar:
www.lindemans.be
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz