Cerezas y Chocolate,
to kwaśne, dzikie piwo górnej fermentacji w stylu Sour/Wild Ale, warzone z
dodatkiem wiśni i ziaren kakaowca przez belgijski Brouwerij Hof Ten
Dormaal.
Piwo zawiera 7% obj.
alkoholu, w składzie: woda, słód
jęczmienny, wiśnie, chmiel, ziarna kakaowca, cukier, drożdże. Na ratebeer ocenione na 88 punktów ogółem i 55 w stylu.Warka z datą do 11/2023.
Butelka
330ml, firmowy kapsel,
niepełne dane o parametrach i składzie zawartości. Piana sycząca,
nietrwała, barwa brunatno brązowa, mętna z pływającymi farfoclami. W aromacie wiśnie, ocet jabłkowy, kakao, karmel i liście porzeczek. W smaku dość kwaśne, cierpkie, wiśniowe, porzeczkowe, octowe, w tle bardzo delikatna nuta czekolady. Dość szorstkie, mineralne, średnio wysycone w odbiorze.
Chyba dodatek kakaowca nie do końca zagrał, albo po prostu wiśnie i bakterie całkowicie go zdominowały. Pijalność niska, piwo dość ekstremalne.
Cena: 3,29€
Zakupione w belgijskim sklepie www.bieresgourmet.be
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz