Adam to Double Dry-hopped New England IPA uwarzone kooperacyjnie przez browary
kontraktowe Szpunt oraz Brodacz w Browarze Sady, podwójnie chmielone na zimno amerykańskimi odmianami Apollo i Mosaic. Piwo niefiltrowane, pasteryzowane, o ekstrakcie
początkowym 16% wag.,
alkoholu 5,2% obj. i goryczce na poziomie 30 IBU. W
składzie: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, płatki ryżowe, chmiel, drożdże
górnej fermentacji. Na ratebeer 53/3 overall/style. Warka do 30/08/2020.
Butelka
500ml, biały kapsel, pełne info o składzie i
parametrach trunku
na metalizowanej etykiecie. Piana średnio obfita, raczej gruba, szybko opada do firanki. Barwa słonecznie-żółta, mętna. W zapachu dojrzałe białe i żółte owoce w typie winogron, nektarynek, papai, mango... W smaku półwytrawne, są te dojrzałe tropiki, pomarańcze, ale i trochę zboża. Goryczka średnia, albedowo naftowa. Średnie wysycenie, lekko oleiste w odbiorze.
Ok, choć trochę brakuje mi większej soczystości, soczkowatości dobrego "njuinglanda"...
7/10 pkt
Zakupione w sklepie ebrowarium.pl
Browar:
browarszpunt.pl
browarbrodacz.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz