Oud Bruin z kanadyjskiego Les Trois Mousquetaires Microbrasseurs, to Sour Brown Ale leżakowane w dębowych beczkach (z całą ich florą bakterii zakwaszających i dzikimi drożdżami
Brettanomyces), następnie blendowane ze świeżym piwem, wydane w ramach Hors Série. W składzie: woda, słód pilzneński, monachijski,
cara 160, niemiecki chmiel Perle i Mittelfrüh.
Alkohol na poziomie 7% obj., ekstrakt 14,4° Plato i goryczka 12 IBU. Na ratebeer 97/85 punkty overall/style, warka z listopada 2016 roku (przy czym zalecany okres leżakowania to 3-5 lat od daty produkcji).
Brązowa
butelka 750ml z korkiem owiniętym drucikiem, skromna
etykieta, pełne dane o składzie i
parametrach. Piana obfita, ale gruba i nietrwała. Barwa rubinowa, klarowna. W aromacie klasyczny Flanders - czerwone wino, ocet, stare drewno, troszkę waniliny i karmelu... W smaku kwaśne, lekko cierpkie, lekko mineralne, jest wyraźny ocet balsamiczny, wino, taniny od beczki, w tle odrobina słodyczy w postaci czekolady i wanilii... Średnie wysycenie, długie, intensywne posmaki.
Cena: 38,01zł
6,5+/10 pkt
Zakupione w sklepie ebrowarium.pl
Browar:
www.lestroismousquetaires.ca
www.facebook.com/les.trois.mousquetaires
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz