American Hazy IPA z browaru Funky Fluid, uwarzone w Browarze Błonie, to New England IPA chmielone amerykańskim
chmielem: Amarillo, Citra i Mosaic (15g/l). Piwo górnej
fermentacji, niefiltrowane i pasteryzowane,
o
zawartości alkoholu na poziomie 5,6% obj, ekstrakcie 15° Plato, goryczka 3 na 5. W składzie: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane, płatki pszenne, chmiel, drożdże. Na ratebeer 87/48 overall/style. Warka z datą do 18/09/2020.
Butelka
500ml, kolorowa etykieta,
niepełne dane o składzie i parametrach trunku, firmowy kapsel.
Wersja utleniona:
Piana mięsista i trwała, barwa ciemno brunatna, mętna, jak woda z kałuży. W zapachu kwaśne, zepsute pomarańcze, diacetyl i kalafiorowy DMS. W smaku to samo, tylko ze zdwojona siłą - piwo nie do picia, leci do zlewu.
Wersja nieutleniona:
Żółte, mętne, z obfitą i trwałą pianą. Aromat przyjemny, głównie białe owoce w typie melona, liczi, winogron, do tego świeże cytrusy, żywica. W smaku półwytrawne, tu dominują cytrusy w typie pomelo, jest papaja, melon, guawa. Goryczka niska do średniej, albedowa, mięsiste, puszyste i soczyste w odbiorze, z niskim do średniego wysyceniem i nieziemską pijalnością.
Wersja utleniona:
Piana mięsista i trwała, barwa ciemno brunatna, mętna, jak woda z kałuży. W zapachu kwaśne, zepsute pomarańcze, diacetyl i kalafiorowy DMS. W smaku to samo, tylko ze zdwojona siłą - piwo nie do picia, leci do zlewu.
Wersja nieutleniona:
Żółte, mętne, z obfitą i trwałą pianą. Aromat przyjemny, głównie białe owoce w typie melona, liczi, winogron, do tego świeże cytrusy, żywica. W smaku półwytrawne, tu dominują cytrusy w typie pomelo, jest papaja, melon, guawa. Goryczka niska do średniej, albedowa, mięsiste, puszyste i soczyste w odbiorze, z niskim do średniego wysyceniem i nieziemską pijalnością.
Tak mocnego utlenienia jeszcze nie widziałem, natomiast wersja prawilna to absolutnie poziom genialnego Australian Hazy IPA!
Cena: 9,97zł
Cena: 9,97zł
8,5/10pkt (utlenione 1/10pkt)
Browar:
www.funkyfluid.pl
www.facebook.com/funkyfluid
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz