Kwas Xy z Browaru Pinta, uwarzony
w
Browarze na Jurze, to Catharina Sour - "nowofalowy styl kwaśny rodem z Brazylii będący nieco mocniejszą wersją Berliner Weisse z dodatkiem soku z tropikalnego owocu". Lekkie, kwaśne, niefiltrowane i
pasteryzowane piwo o ekstrakcie
początkowym 11,5% wag.,
alkoholu na poziomie 4,5% obj. W składzie: woda, słód pilzneński, słód pszeniczny, chmiel Palisade (USA), przecier z marakui, drożdże Fermentis SafAle US-05, bakteria kwasu mlekowego L. Delbrueckii. Na ratebeer oceny - 96 overall i 79 style. Warka do 17/01/2020.
Butelka
500ml, firmowy kapsel, pełne info o składzie i parametrach na
etykiecie. Żółte, mętne, z niewielką, nietrwałą pianą. Dziwny, żółty osad na dnie butelki. W zapachu ice tea, lekka marakuja, cytryna. W smaku dość kwaśne, cytrynowe, marakujowe, lekko cierpkie, lekko grejpfrutowo-gorzkawe, rześkie. Średnie wysycenie, lekko oleiste w odbiorze.
Cena: 9,99zł
7,5/10 pkt
Zakupione w sklepie ebrowarium.pl
Browar:
www.browarpinta.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz