Three Years Dinner to Barrel Aged Imperial Coffee Stout leżakowany w beczkach po szkockiej whisky Invergordon oraz bourbonie Heaven Hill, uwarzony w
holenderskim Brouwerij De Moersleutel. Piwo
ma 13% obj. alkoholu, w
składzie:
woda, słód jęczmienny, chmiel, kawa, drożdże. Na ratebeer niewiele ocen. Data przydatności do spożycia: lipiec 2025.
Puszka
440ml, brak pełnego składu i parametrów na kolorowej etykiecie.
Czarne z brązowym refleksem. Nieduża, nietrwała piana.
W
aromacie wyraźna kawa, praliny, wanilina i odrobina torfu. W smaku słodkie, waniliowe, jest espresso, jest szwajcarska czekolada, kakao i burbonowy, rozgrzewający finisz - skojarzenie z baryłkami z Wedla. Niskie wysycenie, lekko oleiste, z delikatną, tytoniową goryczką.
Bardzo przyjemny, kawowy RIS, w którym beczka po burbonie zrobiła dużo więcej, niż po szkockiej - torf jako delikatna przyprawa, cool.
Cena: 6,57€
8+/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz