Three Years Dessert to Freeze Distilled Imperial Milk Stout z dodatkiem wanilii, uwarzony w
holenderskim Brouwerij De Moersleutel z okazji 3-lecia powstania browaru. Piwo
ma 17% obj. alkoholu, w
składzie:
woda, słód jęczmienny, laktoza, chmiel, wanilia, drożdże. Na ratebeer niewiele ocen.
Puszka
440ml, brak pełnego składu i parametrów na przyklejonej etykiecie.
Czarne, nieprzejrzyste, z rachityczną, ale długo utrzymującą się w formie firanki, pianą.
W
aromacie głównie słony karmel, praliny, susz, espresso i umami. W smaku turbo słodkie, lepkie, gęste, paleta podobna do aromatu, do tego suszone daktyle w dużych ilościach i melasa. Goryczka średnia, alkoholowo palona, niskie, drobne wysycenie, wyklejające i alkoholowe w odbiorze.
Ps.
Browar Spółdzielczy robi to lepiej!
7,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz