Rabarbeer z Browaru Amber, uwarzone w limitowanej serii "Po
godzinach" (200
hektolitrów), to Hefeweizen - piwo pszeniczne z dodatkiem soku z rabarbaru o ekstrakcie na poziomie
12,1% wag. i alkoholu 4,5% obj. Piwo
pasteryzowane, filtrowane, w składzie: woda, słód pszeniczny, jęczmienny, chmiel aromatyczny, drożdże górnej fermentacji z własnej stacji propagacji. Na ratebeer zaledwie 38/60 punktów overall/style. Warka do 13/11/2019.
Butelka
500ml, zielona etykieta i krawatka, pełne info o składzie i
parametrach trunku (poza IBU), firmowy kapsel. Piana
bardzo obfita, średnio trwała, barwa żółta, mętna. W aromacie głównie banan, pszenica, rabarbar... W smaku wyraźnie kwaskowe, rabarbarowe, mocno też bananowe, ze zbożową podstawą, niewielkim goździkiem na finiszu. Wysycenie wysokie, dość pełne, mączne w odbiorze.
Dla mnie jednak zbyt bananowe, drożdżowe, nawet rabarbar tego nie kontruje...
Cena: 4,69zł
6,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz