Systems Theory East Coast Edition, uwarzony w
szkockim Black Isle Brewery w kooperacji ze szwedzkim Poppels Bryggeri, to oczywiście RIS leżakowany w beczkach po whisky, wydany w serii Barrel Aged Series. Piwo ma alkohol na poziomie 9,4%
obj., w składzie: woda, słody jęczmienne, owies, chmiel, drożdże górnej fermentacji. Na ratebeer ocenione na 98 punkty ogółem i 78 w stylu. Warka do 30/07/20.
Butelka
o pojemności 330ml, firmowy kapsel, brak podanego pełnego składu i
parametrów na ciemnej etykiecie. Piana nieduża, szybko opada, barwa ciemno
brązowa, prawie czarna. W aromacie beczka, ale bardziej idąca w stare drewno, whisky, leśne owoce, migdały, do tego trochę czekolady i kawy. W smaku półwytrawne, głównie gorzka czekolada, kakao, espresso, stara beczka. Goryczka wysoka, pestkowo taniczno palona, wysycenie niskie do średniego, półpełne, lekko alkoholowe w odbiorze.
Ot poprawny, bardziej wytrawny RIS z mało atrakcyjnym barrel ageingiem w typie szkockiej whisky...
Cena: 5,17€
7,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz