Trzy po trzy uwarzone w browarze Nepomucen kooperacyjnie z Browarem Zakładowym i Browarem Cztery Ściany, to Triple Dry Hopped Triple IPA. Parametry: zawartość alkoholu na poziomie 8,5% obj., ekstrakt 20° BLG i goryczka 2 na 6. W składzie: woda, słód jęczmienny, płatki pszenne, płatki owsiane, amerykański chmiel (Citra, Simcoe, Mosaic), drożdże górnej fermentacji S-04. Piwo pasteryzowane, niefiltrowane, na ratebeer ocenione na 94/49 punktów overall/style. Warka do 29/12/2019.
Butelka
500ml, firmowy kapsel, niepełne info o składzie i parametrach. Piana mydlana, szybko opada do firanki.
Barwa słomkowożółta, lekko mętna. Aromat cytrusowo słodki z elementami białych i żółtych owoców. W smaku półsłodkie, głównie pomelo, pestka winogrona, ananas, liczi, nafta... Goryczka średnia, żywiczno albedowa, lekko pikantny posmak, alkoholowe rozgrzewanie na finiszu. W odbiorze gładkie, oleiste, wysoko wysycone.
Niby fajne, ale przeszkadza mi to alko i swoista pikantność, brakuje rześkości, lekkości...
7+/10 pkt
Browar:
www.browar-nepomucen.pl
browarzakladowy.pl
www.browarczterysciany.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz