Candy
Shop - Coffee and Coconut,
uwarzony przez Deer Bear w Browarze Sady, to Imperial Dessert Stout "z
urzekającym naturalnym aromatem kokosa z dodatkiem świeżo wypalonej kawy i laktozy".
W składzie: woda, słód jęczmienny,
chmiel, naturalne aromaty, sól, drożdże górnej
fermentacji. Piwo zawiera 10% obj. alkoholu, ekstrakt 24 BLG, goryczkę 2
na 5, jest niefiltrowane,
pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 96 punkty ogółem i 62 w stylu. Warka do 10/02/(rok nieczytelny).
Butelka
330ml, niepełne
dane o składzie i parametrach zawartości, firmowy kapsel. Piana obfita,
ale szybko opada do firanki. Barwa ciemnobrązowa, zamglona. W aromacie intensywna, przyjemna kawa z kokosowym twistem. W smaku mocno słodkie, kokosowe, kawa i mleczna czekolada z tyłu. Trochę piekące, chemiczne w odczuciu. Goryczka palona, niska, niskie wysycenie, oleiste, lekko rozgrzewające.
Chyba najfajniejszy Candy Shop do tej pory, aczkolwiek nadal czuć sztuczność, chemiczność aromatów...
Cena: 15,39zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz