Candy
Shop - Berries Crème Brûlée Imperial Sweet Stout,
uwarzony przez Deer Bear w Browarze Sady, to "Imperialny słodki stout z urzekającym naturalnym aromatem żurawiny i
borówki skandynawskiej z dodatkiem wanilii, laktozy i cukru".
W składzie: woda, słód jęczmienny,
chmiel, naturalne aromaty, laktoza, cukier, wanilia, drożdże górnej
fermentacji. Piwo zawiera 11,5% obj. alkoholu, ekstrakt 24 BLG, goryczkę 60 IBU, jest niefiltrowane,
pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 96 punkty ogółem i 41 w stylu. Warka do 10/02/(rok nieczytelny).
Butelka
330ml, niepełne
dane o składzie i parametrach zawartości, firmowy kapsel. Piana jak na coli, od razu znika. Barwa ciemno brązowa, nieprzejrzysta. W aromacie suszona żurawina, trochę czekolady, espresso, wanilii, białego pieprzu... W smaku dość słodkie, skojarzenia z ciastem, może faktycznie z Crème Brûlée z dodatkiem czekolady, kawy... Goryczka niska do średniej, palona, lekka pikantność na finiszu, alko ułożone, wysycenie średnie, półpełne.
Po kilku łykach wychodzi lekka sztuczność a'la olejek do ciasta, mimo to fajnie przyswajalny trunek. Skojarzenia z Crème Brûlée są (za Wikipedią: "zapiekany deser, przygotowywany ze śmietanki, żółtek, cukru,
uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. Aromatu i smaku potrawie
nadaje zwykle wanilia, niekiedy także czekolada lub inne dodatki").
Cena: 15,39zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz