Tynt Meadow z angielskiego Mount St. Bernard Abbey Brewery, to Strong Dark Ale nawiązujący do angielskich piw klasztornych z XIX wieku, swoiste English Trappist Ale warzone przez mnichów z Mount Saint Bernard Abbey przy użyciu angielskich chmieli i angielskich drożdży. Piwo zawiera alkohol na poziomie 7,4% obj., na ratebeer ocenione na 96/99 punktów overall/style, co daje miejsce w Top 50 w kategorii Strong Ale - English. Warka z datą do 24/07/20.
Pękata
butelka
330ml, grube, brązowe szkło, firmowy kapsel, brak pełnego info o
parametrach i składzie zawartości na jasnej etykiecie z grubego papieru. Piana jak na coli, od razu znika.
Barwa rubinowa, klarowna. W zapachu karmel, razowiec, rodzynki, stary chmiel... W smaku półsłodkie, trochę karmelu, toffi, melanoidyn, daktyli, ziół... Goryczka średnia, herbaciana, wysycenie wysokie, dość pełne ale i nieźle pijalne, ładnie ułożone alko.
Ciekawie to wyszło - takie Brown Ale zblendowane z Quadruplem. Pasuje mi.
Cena: 3,29£
7,5/10 pkt
www.mountsaintbernard.org
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz