Death by Caribbean Chocolate Cake z angielskiego browaru Siren, to Imperial Tropical Stout z
dodatkiem ziaren i łusek kakaowca, wanilii oraz drewna cyprysowego. Zawartość alkoholu na
poziomie 10,5% obj., w składzie, poza ww dodatkami: woda, słód jęczmienny, słód owsiany, laktoza, glukoza, chmiel, drożdże. Na ratebeer 99 punktów ogółem i 89 w stylu. Data butelkowania 28/11/2018.
Butelka 330ml, foliowa, żółto brązowa etykieta,
krawatka, niepełne dane o składzie i parametrach trunku, firmowy
kapsel. Prawie czarne, z nietrwałą pianą. W zapachu lody czekoladowe, murzynek, trochę wanilii i kawy. Fajnie. W smaku półsłodkie, kakaowe, waniliowe, znów czuć ten placek czekoladowy, lody... Goryczka średnia do wysokiej, palona, niskie do średniego wysycenie, gładkie, z pikantnym, lekko rozgrzewającym finiszem.
Taki mniej słodki, mocno czekoladowy, kojarzący się z ciastem czekoladowym, Imperial Milk Stout.
Cena: 5,70€
Cena: 5,70€
8-/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz