Double Black Mash 2018 uwarzony w
duńskim Amager Bryghus, to Double Mash Imperial Stout o zawartości alkoholu
na poziomie 12% obj. i goryczce 75 IBU. W składzie: woda, słód pilzneński,
pale, monachijski, palony jęczmień, carahell, melanoidynowy, light chocolate, caraaroma, crystal, black, amerykański chmiel Cascade oraz Chinook, drożdże górnej fermentacji US-ale. Na
ratebeer maksymalne 100 punktów ogółem i 97 w stylu. Warka do 03/2023.
Butelka 500ml, firmowy kapsel, pełne info o
składzie trunku i niepełne o
parametrach. Piana ciemna, obfita, drobniutka i trwała. Barwa czarna jak smoła. W aromacie intensywne praliny, kakao, kawa, lukrecja i sos sojowy - bardzo klasycznie i bardzo przyjemnie. W smaku podobnie, dość słodkie, wyraziste, czekoladowe, z mocnym espresso, śliwką węgierką, pumperniklem i słonym karmelem. Goryczka dość wysoka, palona, lekkie rozgrzewanie od alko dopiero po przełknięciu. Najlepsze w tym wszystkim jest body - gęste, lepkie, oleiste, z niskim wysyceniem i puszystą fakturą - podwójne zacieranie daje niezłe efekty.
Zaskakujący RIS, przyjemnie agresywny, cielisty, z długimi posmakami. Poziom świetnego Dario The Dark Don.
Cena: 50,05zł
9+/10 pkt
Browar:Cena: 50,05zł
9+/10 pkt
www.amagerbryghus.dk
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz