Hazy Rooster z AleBrowaru, to uwarzone kooperacyjnie z francuskim Gallia Paris i wydane w serii "Hop Heads & Friends" New England DDH DIPA podwójnie chmielone na zimno nowofalowymi odmianami. Piwo niefiltrowane i
niepasteryzowane, zawiera 8,9%
obj. alkoholu, 20° Plato, w
składzie: woda, słód pale ale,
pszeniczny, owsiany, dekstrynowy, płatki owsiane, płatki pszeniczne, chmiel Magnum (PL) i Chinook (PL), First Dry Hopping: Citra BBC (USA), Mosaic BBC (USA), Second Dry Hopping: HBC 472 (USA), drożdże górnej fermentacji London fog. Na ratebeer 91/62 overall/style. Warka do 05/02/2019.
Butelka
500ml, dedykowany kapsel, niebieska etykieta z kompletem informacji o
parametrach i składzie trunku.
Piana dość obfita, mydlana, niezbyt trwała. Barwa pomarańczowo błotnista,
mętna. W aromacie głównie przejrzałe owoce: mango, marakuja, pomarańcze... W smaku półsłodkie, dość gęste, soczkowate, lekko kwaskowe, ze średnią, piekącą, granulatową goryczką, która niestety podbija również odczucie alkoholowości.
Wyszło raczej przeciętne, podejrzanie gęste NE DIPA z niefajną goryczką i przeszkadzającym alko.
Ps.
BBC Pure Pellet - nowy rodzaj granulatu chmielowego, przygotowany specjalną metodą wymrażania i przesiewu drobniejszych fragmentów szyszek, dzięki czemu zawiesina chmielowa utrzymuje się w piwie zamiast opadać i jest intensywniejsza.
Cena: 11,05zł
6,5/10 pkt
Ps.
BBC Pure Pellet - nowy rodzaj granulatu chmielowego, przygotowany specjalną metodą wymrażania i przesiewu drobniejszych fragmentów szyszek, dzięki czemu zawiesina chmielowa utrzymuje się w piwie zamiast opadać i jest intensywniejsza.
Cena: 11,05zł
6,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz