Cowboy Breakfast to Imperial Stout Bourbon Barrel Aged, uwarzony z dodatkiem papryczek chilli Ancho Mulato, czarnych porzeczek i kawy Costa Rica w estońskim
browarze Põhjala, wydany w serii Cellar Series. Piwo zawiera 12,5% alkoholu, 26,5° Plato, 50 IBU, w składzie, poza ww dodatkami: woda, słód monachijski, pale, owsiany, carafa T-2 special, smoked, cara 50, dark crystal, brown, peated, laktoza, niemiecki chmiel Magnum oraz angielski Fuggles, drożdże. Na ratebeer ocenione na maksymalne 100 punktów ogółem i 85 w stylu. Warka do 20/10/26.
Butelka
330ml, firmowy kapsel z logo browaru oblany pomarańczowym lakiem,
brak pełnego info o
parametrach i składzie trunku.
Piana średnio obfita, szybko opada do chmurki. Barwa czarna z brązowymi refleksami. W
aromacie głównie wanilina, mleczna czekolada, kokos, odrobina papryki i kawy... W smaku słodkie, kakaowe, waniliowe, skojarzenia z bounty jak najbardziej, kawowo bourbonowy finisz i średnia, palona goryczka. Wysycenie niskie do średniego, dość rzadkie, lekko szorstkie, lekko rozgrzewające od whisky i chili.
Ogólnie świetny RIS z wyraźną, fajnie waniliowo kokosową beczką i delikatnie tylko (na szczęście nie piecze od chili) zaznaczonymi dodatkami (choć porzeczek nie czuję). Na minus ciało...
Cena: 40,00zł
8,5/10 pkt
Zakupione gdzieś w PL
Browar:
pohjalabeer.comBrowar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz