Chocolate Cake to Imperial Milk Chocolate Stout z dodatkiem laktozy i owsu, uwarzony w rosyjskim Stamm Beer. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, zawiera 9% obj. alkoholu, 26° Plato i 50 IBU. W składzie: woda, słód jęczmienny, słód czekoladowy, słód pszeniczny, płatki owsiane, laktoza, chmiel, drożdże górnej fermentacji. Na ratebeer niewiele ocen. Data rozlewu to 31/08/17 (6 miesięcy data ważności).
Butelka
330ml, pełne dane o
parametrach i niepełne o składzie trunku na ciemnej etykiecie, firmowy kapsel. Dość trwała, zbita piana, ciemno brązowe z pływającymi farfoclami.
W zapachu trochę sztuczny Nesquik, kakao z mlekiem i w sumie nic poza tym. Smak adekwatny - słodki, laktozowy, kakaowy, nesquikowy, chemiczny, do tego lekko kwaskowy na finiszu... Goryczka średnia, kawowa. Niskie wysycenie, gęste, wyklejające, mleczne w odbiorze. Nie czuć deklarowanych 9% ABV...
Cena: 3,65€
6/10 pkt
www.stammbeer.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz