White Chocolate, z amerykańskiego The Bruery,
to Barley Wine (według etykiety "bourbon barrel-aged wheatwine-style ale") leżakowane w dębowych beczkach
po bourbonie z dodatkiem ziaren kakaowca i lasek wanilii. Trunek zawiera 13,8% obj. alkoholu, wyróżniony srebrnym medalem na San Diego International Beer Festival 2013. Na ratebeer ocenione na 98
punktów ogółem i 94 w stylu. Edition 2017, warka z datą 19/01/2017.
Brązowa
butelka
750ml, duży firmowy kapsel owinięty biało srebrnym złotkiem, niepełne
dane na kontrze.
Piana kremowa, średnio trwała, barwa miedziana, opalizująca. Aromat zdominowany piękną wanilią, do tego troszkę czekolady, rodzynek, miodu i białego wina. Klasa! W smaku sporo słodyczy, są dojrzałe winogrona, miód, wanilia, kokos, biała czekolada do tego znów posmak białego wina, szampana i intensywnie rozgrzewający bourbon. Goryczka niska, taniczna. Wysycenie niskie do średniego, nie gęste, delikatnie oleiste w odbiorze.
Fajne, jak do tej pory najlepsze z The Bruery - dla mnie w zapachu przypomina Mash, zaś w smaku skojarzenia z White Oak są jak najbardziej na miejscu. Jedynie alkohol mógłby się lepiej ułożyć i przydałoby się nieco więcej ciała...
Cena: 27,26€
8,5/10 pkt
Cena: 27,26€
8,5/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz