Bourbon Barrel Oro Negro z amerykańskiego Jackie O’s Pub &
Brewery, to ich Imperial Stout warzony z dodatkiem orzechów włoskich i belgijskiego syropu kandyzowanego (Oil of Aphrodite), leżakowany z dodatkiem ziaren kakaowca, lasek wanilii, papryczek habanero i kory cynamonu w dębowych beczkach po bourbonie. Piwo zawiera
alkohol na poziomie 12,1% obj., na ratebeer ocenione na maksymalne 100 punktów ogółem i 97 w stylu. Vintage 2017.
Butelka
375ml, brak danych o składzie i parametrach (poza ABV) na kolorowej
etykiecie,
firmowy kapsel. Piana beżowa, sycząca, szybko znika.
Barwa czarna, nieprzejrzysta. W zapachu przyjemny kokos, wanilia, karmel, czekolada, cynamon i papryczki. Super. Smak równie przyjemny i intensywny, jest słodko, dominuje motyw bounty i wanilii, pikantność habanero wchodzi dopiero po kilku łykach i jest na akceptowalnym poziomie, niższym niż w podstawie. Nieduża palona goryczka, niskie wysycenie, pełne, oleiste body i ładnie ułożony alkohol.
Pierwszorzędny RIS ze świetnie wyeksponowaną beczką po bourbonie, który dla mnie by tylko zyskał w wersji bez papryczek.
Pierwszorzędny RIS ze świetnie wyeksponowaną beczką po bourbonie, który dla mnie by tylko zyskał w wersji bez papryczek.
Cena: 14,04€
8,5+/10 pkt
Zakupione w belgijskim w sklepie www.beergium.com
Browar:
jackieos.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz