Original Farmhouse Cider Aged in Whisky Barrels z belgijskiego Brouwerij Hof Ten Dormaal, to Cydr na bazie 3 odmian jabłek: jonagold, boskoop i sterappel, przez 6 miesięcy leżakowany w dębowych beczkach po whisky. Trunek ma alkohol na poziomie 6,9% obj. i to właściwie koniec dostępnych informacji. Na ratebeer niewiele ocen. Butelka z datą do 01/09/2017.
Butelka 500ml, czarny kapsel,
niepełne dane o parametrach i składzie zawartości. Piany praktycznie brak. Barwa żółta, mocno mętna, nieprzejrzysta. Aromat delikatny, jabłkowy, winogronowy, winny, lekko dziki. W smaku lekko kwaskowe, jabłkowe, taninowe. W posmakach mokre drewno, migdały, whisky... Wysycenie średnie, drobne, niewielki gushing przy otwieraniu.
Ciekawy cydr, kwaskowy, jabłkowo-winny z beczkowo-migdałowym afterteasem i delikatnym akcentem whisky. Całkiem pijalny i smaczny, jedynie zapach mało intensywny...
Cena: 5,47€
Zakupione w Belgii w Bierhalle Deconinck: www.bierhalledeconinck.be
Browar:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz