Black Rock Cocoa x Coffee z hiszpańskiego browaru Naparbier, to Imperial Porter warzony z dodatkiem kakao i kawy. Trunek zawiera 9%
obj. alkoholu, 85 IBU, w składzie: woda, słód maris otter, monachijski, crytal 150, owies, palony jęczmień, amerykański chmiel Columbus i Amarillo oraz drożdże. Na ratebeer 96 punkty overall i 67 style.
Butelka o pojemności 330ml, fioletowo żółto czarna
etykieta, firmowy czarny kapsel z logo browaru, skąpe
informacje o składzie i parametrach zawartości. Piana średnia, szybko opada do chmurki jak na cappuccino. Barwa
ciemno brązowa, prawie czarna. Aromat karmelowy, kawowy, z lekką nutą kakao i likieru. W smaku półsłodkie, delikatnie kwaskowe od ciemnych słodów, kawowe (bardziej espresso niż "po turecku"), likierowe, karmelowe, z posmakiem wiśni w czekoladzie. Bardzo szybko pojawia się spora, zalegająca goryczka, nieprzyjemnie tytoniowa w "popielniczkowym" stylu, dodatkowo podbijana mocno rozgrzewającym alkoholem. Wysycenie niskie do średniego, lekko cierpkie, półpełne.
6,5/10pkt
Zakupione w sklepie online: piwa-regionalne.com.pl
Browar:
naparbier.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz