La Papaya z Browaru Hopito, to ekstremalnie nachmielone IPA na nowozelandzkim
chmielu Nelson Sauvin, Waimea oraz Motueka. Piwo niefiltrowane,
pasteryzowane, o ekstrakcie
początkowym 15% wag.,
alkoholu 6% obj., w
składzie: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, płatki owsiane, płatki
pszeniczne, chmiele, drożdże
górnej fermentacji WLP067 Coastal Haze Ale. Na ratebeer 99/98 overall/style, na untappd 3,93. Warka do 06/05/2021.
Puszka
500ml, niepełne info o składzie i
parametrach trunku
na naklejonej etykiecie. Piana obfita, dość gruba, barwa
żółto-złota,
mętna. W zapachu rześkie cytrusy i białe owoce, pestki winogron. W smaku półsłodkie, dominuje dojrzałe, białe winogrono, pomelo, nafta... Goryczka nieduża, albedowa, średnie wysycenie, lekko szorstkie.
Przede wszystkim mega pijalność, solidne nachmielenie i intensywne w odbiorze. Cool!
8,5/10 pkt
Browar:
www.facebook.com/browarhopito
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz