Sour Ni z Browaru Monsters, uwarzone kontraktowo w Przetwórni Chmielu,
to Gose "warzone z udziałem sporej ilości laktozy" i pulpy z marakui.
Piwo ma 4,8%
obj. alkoholu, 13,5° Plato, goryczka 3 na 6, w składzie: woda, słód pilzneński, pszeniczny, płatki owsiane, 100% pulpa z marakui, laktoza, sól, kolendra, drożdże WLP644 Saccharomyces brux-like Trois, bakterie L. Helveticus i L. Delbruecki.
Niefiltrowane i niepasteryzowane, na ratebeer 94/95 overall/style, 4,06 na untappd. Warka do 24/07/20.
Puszka
500ml, ciemna etykieta z kompletem
informacji o
parametrach i składzie trunku (poza poziomem goryczki) naklejona ręcznie na srebrną puszkę. Słomkowo-złote, zamglone, ze średnio trwałą pianą. Mega intensywna marakuja w zapachu. Umiarkowanie kwaśne, marakujowe, morelowe, lekko cierpkie, z wyraźnie laktozowym, serwatkowym finiszem. Kolendry niewiele, wyczuwalna sól. Średnie co2, nieźle pijalne.
Cena: 10,00zł
8-/10 pkt
Ogólnie bardzo dobre, choć mam wrażenie, że wersja lana na 100% Craft 2019 w Artezanie była lepsza - jeszcze bardziej marakujowa, kwaśna, rześka, mniej laktozowa...
Cena: 10,00zł
8-/10 pkt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz