ART+34 Imperial Pastry Stout Cheesecake Nitro uwarzone we
wrocławskim Browarze Stu Mostów w kooperacji z norweskim Amundsen Brewery, to "imperialny Stout wypełniony aromatami sernika i wanilii". Parametry: ekstrakt początkowy na poziomie 33%
wag., alkohol 12,5% obj. i goryczka 40 IBU. W składzie: woda, słód pilzneński, karmelowy ciemny, czekoladowy, karmelowy aromatyczny, niemiecki chmiel Magnum, drożdże
górnej fermentacji Danstar Nottingham, aromat naturalny wanilii, substancje aromatyczne i naturalne substancje aromatyczne o aromacie sernika.
Piwo
niefiltrowane i pasteryzowane, na ratebeer ocenione na 96 punkty ogółem i 43 w stylu. Warka do 12/02/2023.
Cena: 19,67zł
7-/10 pkt
Browar:
100mostow.pl
www.amundsenbrewery.com
Butelka
330ml, czerwono-fioletowa etykieta z psem oraz niepełnym składem i
parametrami
trunku. Piana drobniutka, obfita i trwała. Barwa czarna, nieprzejrzysta. W zapachu faktycznie sernik, deser czekoladowy, jagody, ale też chemiczna wanilina, olejek arakowy... W smaku mocno słodkie, deserowe, głownie mleczna czekolada i intensywny aromat do ciasta, który lekko piecze po kilku łykach i przeszkadza, w tle nuty palone, wanilia i leśne owoce. Gładkie, niemal płaskie, z rozgrzewającym finiszem.
Mam wrażenie, że za dużo tu aromatu sernika, dodatkowo czuć "sztuczność, chemiczność" wanilii, brakuje też ciała zważywszy na tak wysoki ekstrakt...Cena: 19,67zł
7-/10 pkt
100mostow.pl
www.amundsenbrewery.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz