Wstępniak.

Zacząłem swój blog 17go października 2014r., cel - oddzielić dobre od złego, ocenić na bieżąco obiektywnie i (bardziej)subiektywnie to co wypiłem, dorobić się własnej bazy piwnej, do której można zawsze wrócić i przypomnieć sobie, co konkretne piwo sobą reprezentuje. Ostatni tydzień to 1 piwo każdego dnia (maraton jak dla mnie, bo zazwyczaj piwo - najczęściej pszeniczniaki (szczytem był Paulaner czy Primator) i wytwory Browaru Fortuna dostępne w marketach - pijałem tylko w weekendy), poprzedzone długim studiowaniem zapachu, smaku i prezencji samego trunku. Zamiast jednak wrócić do najlepszego, mam już całą listę nowych piw do spróbowania, listę klasyków z gatunku "must-have" a niemal każdego dnia odkrywam nowe perełki do zdobycia. Nawet siebie nie podejrzewałem, że można za małe piwo dać 30-50zł i jeszcze być z tego dumnym, a po wypiciu usatysfakcjonowanym!

środa, 20 listopada 2019

AleBrowar + Poppels - Son of the Son

Son of the Son z AleBrowaru, uwarzone kooperacyjnie ze szwedzkim Poppels Bryggeri i wydane w serii "Hop Heads & Friends", to New England IPA intensywnie chmielone amerykańskimi odmianami: Chinook, Amarillo, Mosaic i Citra. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, zawiera 5,3% obj. alkoholu, 16° Plato, w składzie: woda, słód pale ale, pszeniczny, owsiany, dekstrynowy, zakwaszający, płatki owsiane, płatki pszeniczne, laktoza, chmiel, drożdże górnej fermentacji London Fog. Na ratebeer 97/91 overall/style. Warka do 09/06/2020.


Butelka 500ml, dedykowany kapsel, niebieska etykieta z kompletem informacji o parametrach i składzie trunku. Żółto-pomarańczowe, mętne, z nietrwałą pianą. W zapachu pomarańcze, mango, ananas, trochę perfumowego liczi. W smaku mocno wytrawne, cytrusowe, lekko kwaskowe, tropikalne, z niską do średniej, zestową goryczką. Wysycenie średnie do wysokiego, grube.


Fajne, pijalne, dość soczyste, ale brakuje mi odrobiny słodyczy w tym NEIPA jednak...
Cena: 11,05zł

7,5/10 pkt






Zakupione w sklepie ebrowarium.pl




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz