I'm Your Barista: Ethiopia Surma Gesha Village z Browaru Maltgarden, uwarzone kooperacyjnie z Bytów Browar
Kaszubski, to Coffee Imperial Stout z dodatkiem kawy Ethiopia Surma Gesha Village (z CoffeeDesk). Piwo górnej
fermentacji, niefiltrowane,
pasteryzowane, o ekstrakcie
początkowym na poziomie 28% wag. i
alkoholu 12% obj. W składzie: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, kawa (2%), chmiel, drożdże. Na ratebeer niewiele ocen. Warka do 13/09/22.
Butelka
500ml, czarny kapsel, niepełne info o składzie i
pełne o parametrach
na czarno różowej etykiecie. Piana nieduża, drobna, utrzymuje się w formie firanki. Barwa czarna z brązowym refleksem. W zapachu trochę kawy, sos sojowy, odrobina lukrecji - słabo. W smaku półsłodkie, kawa z mlekiem, nutka pralinek, wyraźne umami i średnia, palona goryczka. W odbiorze gładkie, dość pełne, nisko wysycone, z rozgrzewającym finiszem.
Zamienić sos sojowy na czekoladę i mamy duży wzrost jakości, tak jest tylko ok.
Cena: 16,53zł
7-/10 pkt
Browar:
www.facebook.com/BrowarMaltgarden
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz