Projekt Barrel Aged Double Dry Hopped New Zealand IPA White Wine 2018 z Browaru Maryensztadt, to NZIPA podwójnie chmielone na zimno nowozelandzkim Nelson Sauvin i leżakowane w beczkach po białym winie. Piwo o ekstrakcie początkowym na
poziomie 18° Plato i alkoholu 8% obj., w składzie: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże górnej fermentacji. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane, na ratebeer
ocenione na 81 punktów ogółem i 41 w stylu. Data ważności: 31/08/2020.
Butelka
330ml, firmowy kapsel i żółto czarna etykieta zawierająca pełne
dane
na temat parametrów (poza IBU) i niepełny skład trunku. Gushing po otwarciu. Piana obfita, gruba i sycząca.
Barwa złota, mętna, z pływającymi farfoclami. W aromacie dominuje białe wino, winogron, cytryna, alkohol... W smaku półsłodkie, lekko kwaskowe, lekko winne, z posmakiem pomelo, dojrzałych ananasów, liczi, pestek winogron... Wysoka, grejpfrutowa goryczka, średnie wysycenie, oleista faktura i alkoholowy finisz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz