Sourtime Mango Imperial IPA z Browaru Maryensztadt, to Sour Fruit Imperial IPA z dodatkiem mango, o ekstrakcie początkowym na
poziomie 18° Plato i alkoholu 8,5% obj. W składzie: woda, słód jęczmienny, mango, amerykański chmiel Citra, Amarillo oraz polski Iunga, drożdże górnej fermentacji, bakterie Lactobaccilus. Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane. Złoty medal w kategorii piwne specjalności w Konkursie Piw Rzemieślniczych 2018, na ratebeer ocenione na 85 punktów ogółem i 50 w stylu. Data ważności 31/10/2019.
Puszka
330ml, żółta etykieta zawierająca pełne
dane
na temat parametrów (poza IBU) i niepełny skład trunku. Piana obfita i trwała. Barwa ciemno pomarańczowa, mocno mętna. W zapachu faktycznie intensywne mango, pomarańcza, limonka - fajnie. W smaku mleczna kwaśność na umiarkowanym poziomie, do tego trochę mango, trochę cytrusów, pulpy owocowej, lekkie pieczenie od mango na finiszu. Goryczka niska do średniej, pestkowo zestowa, średnie wysycenie, alko lekko wyczuwalne, ale i tak dość pijalne jak na ABV.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz