Final Call z Browaru
Pinta, to niefiltrowane i niepasteryzowane New England DIPA o ekstrakcie
początkowym 18% wag. i
alkoholu na poziomie 7% obj., po raz pierwszy uwarzone jako PINTA Miesiąca - Grudzień 2018 w Browarze Łańcut. W składzie: woda, słód pilzneński premium, pszeniczny, owsiany, amerykańskie chmiele Columbus, Citra, Centennial oraz australijski Galaxy, drożdże górnej
fermentacji Wyeast British Ale. Na ratebeer 93 punktów ogółem i 70 w stylu. Warka do 10/09/2019.
Butelka
500ml, firmowy kapsel, pełne info o składzie i parametrach na
etykiecie. Piana średnio pęcherzykowa, szybko opada do
postrzępionej firanki. Barwa żółto pomarańczowa, mocno mętna z pływającymi farfoclami. Aromat trochę mało intensywny, pomarańczowy, mandarynkowy, z marakują i mango w tle. W smaku podobna paleta, półwytrawne, lekko granulatowe, lekko kiszonkowo kwaskowe, z niedużą, zestową goryczką. Wysycenie niskie do średniego, dość pełne, nektarowe w odbiorze.
Ogólnie solidne New England Double IPA - bez fajerwerków, brakuje intensywności, ale nieźle pijalne, z całkiem zgrabnie zamaskowanym alko.
7-/10 pkt
Zakupione w sklepie ebrowarium.pl
Browar:
www.browarpinta.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz