Barrel Aged 03 z hiszpańskiego Tibidabo Brewing, to Imperial Stout z dodatkiem wanilii madagaskarskiej, przez 6 miesięcy leżakowany w beczkach po amerykańskiej Early Times Kentucky Whisky. Alkohol 11% obj.,
goryczka 68-72 IBU, w składzie: woda, słód, chmiel, wanilia, drożdże górnej fermentacji. Na ratebeer ocenione na 95 punktów ogółem i 51 w stylu. Warka z datą do 06/03/2021.
Puszka
330ml, brązowa naklejka z niepełnym info o parametrach i
składzie zawartości. Piana nieduża, nietrwała.
Kolor czarny z brązowymi refleksami. Aromat średnio intensywny, dominuje wanilia, do tego czekolada, pumpernikiel i whisky. W smaku dość słodkie, waniliowe, pralinkowe, z kwaskowym posmakiem kawy i rozgrzewającym finiszem. Średnia, popiołowa goryczka, średnie, trochę za wysokie wysycenie, półpełne w odbiorze.
Wanilia bardzo fajna, ale CO2 i kwaskowatość za wysokie jak dla mnie.
Cena: 5,75€
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz