DIPA, uwarzone w angielskim Stewart Brewing, to Juicy Double IPA z dodatkiem kolendry, chmielone na zimno
nowofalowymi odmianami: Azacca (USA), Motueka (NZ) oraz Galaxy (AU) w ilości 20g/L. Piwo
ma 8% obj. alkoholu, 16,7° Plato, 26 IBU, w
składzie:
woda, słód jęczmienny, pszenica, owies, chmiel (poza ww także Challenger (UK) i Amarillo (USA), drożdże (London Fog, Windsor). Na ratebeer 89/50 overall/style. Warka z terminem do października 2019 roku.
Puszka
440ml, brak pełnego składu i parametrów na niebieskiej etykiecie.
Piana nieduża, mydlana, szybko opada, barwa mleczno żółta, mocno mętna. W
aromacie cytrusy, białe owoce, nafta, kolendry prawie nie czuć. W smaku półsłodkie, mega soczyste, chmielowe, pomarańczowe, grejpfrutowe, zestowe, z posmakiem oleju słonecznikowego i niską do średniej, albedową goryczką. Średnie wysycenie, mięsiste, soczkowate w odbiorze, z całkiem zgrabnie ukrytym alko.
Cena: 4,34€
8+/10 pkt
Zakupione w holenderskim sklepie www.speciaalbierpakket.nl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz