Battle Master 2018 z browaru
kontraktowego Brokreacja, uwarzone według receptury piwowara domowego Marcina Marcia w Browarze Restauracja Regionalna "Marysia" w Szczyrzycu, to Barley Wine Bourbon Oak Aged - leżakowane w obecności płatków z beczek po bourbonie. Parametry: ekstrakt 24% wag., alkohol 10,7% obj. i
goryczka 45 IBU. W składzie: woda, słód pale ale, pszeniczny, monachijski typ I, pilzneński, wiedeński, karmelowy 150, angielski chmiel Challenger i polski Marynka, drożdże US-05. Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane. Na ratebeer 93/77 overall/style. Data ważności: 04/08/2021.
Butelka
330ml, firmowy kapsel, pełne info o
składzie i parametrach na
ciemnej etykiecie. Piana niewielka, szybko opada do koronki. Barwa miedziana, klarowna. W aromacie słodowo, karmelowo, rodzynkowo, zamiast bourbona czy waniliny od płatków jakieś taniczne nutki mocnej herbaty, parkietu... Bez rewelacji. W smaku nieco powyżej półsłodkiego, są suszone owoce, jest karmel, melasa, jest i czarna herbata, a na finiszu drewno i migdały. W odbiorze oleiste, nisko wysycone i lekko rozgrzewające, ze średnią, lekko ściągającą, taniczną goryczką.
Może aromat ustępuje odczuciu w ustach, ale ogólnie fajna paleta, ładnie ułożone, trochę w stylu Brown Ale. Nieźle.
Cena: 18,50zł 7,5/10 pkt
Zakupione w sklepie ebrowarium.pl
Browar:
brokreacja.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz