Mash & Coconut, z amerykańskiego The Bruery,
to Imperial Brown Ale Aged in Bourbon Barrels with Toasted Coconut added - ciężkie, słodowe piwo górnej fermentacji z dodatkiem prażonych wiórków kokosowych, dodatkowo leżakowane w dębowych beczkach
po bourbonie. Piwo zawiera 13% obj. alkoholu, na ratebeer ocenione na 98
punktów ogółem i 93 w stylu. Edition 2017.
Brązowa
butelka
750ml, duży firmowy kapsel owinięty białym złotkiem, niepełne
dane na etykiecie. Miedziane, opalizujące, z nietrwałą pianą. W zapachu dominuje kokos, do tego wanilina, rodzynki, melasa, karmel. W smaku półsłodkie, sporo kandyzowanych owoców, słonego karmelu, trochę kokosa, wanilii, miodu. Nieduża, ziołowa goryczka, spora alkoholowość, średnie wysycenie, dość rzadkie w odbiorze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz