Death by Disco Double Barrel Aged z norweskiego browaru HaandBryggeriet, to Imperial Blueberry Sweet Stout
leżakowany w dębowych beczkach po rumie i po bourbonie, warzony kooperacyjnie z norweskim Cervisiam Bryggeri oraz holenderskim Brouwerij Frontaal. Piwo o
zawartości alkoholu na poziomie 10% obj. i ekstrakcie 25,01° Plato, w składzie: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, laktoza, chmiel, jagody oraz drożdże górnej
fermentacji. Na ratebeer 99/95 overall/style.
Butelka
330ml, niepełne info o składzie i parametrach trunku na
etykiecie, firmowy kapsel. Obfita, ale sycząca i nietrwała piana, ciemnobrązowa, prawie czarna
barwa. W aromacie kakao, kawa, czerwone wino, ciemne owoce, drewno. W smaku laktozowo słodkie, mocno palone, jest czekolada, są delikatnie kwaskowe jagody, są rodzynki w rumie, melasa, na finiszu stara beczka, namiastka waniliny i średnia, pikantna goryczka. Średnie wysycenie, lekko rozgrzewające, nie gęste w odbiorze.
Cena: 7,95€
8/10 pkt
Browar:haandbryggeriet.no
www.brouwerijfrontaal.nl
www.cervisiam.no
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz